Božićna bajka

U nedjelju 8.12.2019. članovi udruge Zvono posjetili su SalajLand, božićnu bajku obitelji Salaj. Uživali su u putovanju i predivnoj atmosferi imanja, na kojem je od ove godine postavljeno više od pet milijuna žaruljica. Još se nisu slegli dojmovi, a mi se već veselimo našim budućim putovanjima!

Garažna rasprodaja vol. 3

U petak i subotu 13.12. i 14.12.2019. godine udruga Zvono organizira rasprodaju nove dječje odjeće. Raprodaja će u petak započeti u 10 sati ujutro i trajati sve do 20:00 sati navečer, a u subotu će trajati od 8 ujutro do 12 sati. Kao i sve rasprodaje do sad, i ova je organizirana u prostorijama udruge Zvono, na adresi Andrije Hebranga 12 u Belišću.

Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Volontiranje se prepoznaje i promiče kao aktivnost ili usluga koja dovodi do poboljšanja kvalitete života, izgradnje socijalnog kapitala, osobnog razvoja, do aktivnog uključivanja osoba u društvena zbivanja te do razvoja humanijega i ravnopravnijega demokratskog društva.
Volontiranjem se doprinosi društvenom razvoju, građanskom sudjelovanju, socijalnoj koheziji i socijalnom uključivanju.

Volontiranjem se stječu iskustva i razvijaju kompetencije potrebne i korisne za aktivno sudjelovanje u društvu, osobni razvoj i osobnu dobrobit.

Djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu Republike Hrvatske te u neformalnim oblicima učenja potrebno je upoznati s vrijednostima, ulogom i značajem volontiranja, omogućiti im stjecanje iskustva volontiranja, te kroz građanski odgoj i obrazovanje razviti cjelovitu osposobljenost za volontiranje, društvenu solidarnost i aktivno građanstvo.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

“Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava je, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Prema Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom, osobe s invaliditetom uključuju one osobe koje imaju dugotrajna tjelesna, mentalna, intelektualna ili osjetilna oštećenja koja u međudjelovanju s različitim preprekama mogu sprečavati njihovo puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na jednakoj osnovi s ostalima.”

Edukacija o komunikacijskim vještinama

Udruga Zvono je 8. travnja 2019. započela s provedbom projekta „Kao prijatelji 2“ koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 2.324011,42 kuna.
Jedna od projektnih aktivnosti je i edukacija osobnih asistenata i korisnika usluge osobne asistencije. Tematske cjeline edukacije su uvod u osobnu asistenciju, aktivna podrška za osobe s invaliditetom, komunikacijske vještine te rješavanje sukoba. Prvi ciklus edukacije održan je u lipnju, drugi ciklus u rujnu, a treći je ciklus edukacije održan 25.11. i 29.11. za korisnike usluge osobne asistencije i za osobne asistente.
Ono što su i korisnici i osobni asistenti naučili pomoći će im u njihovom radu, ali i stečena znanja mogu primijeniti u svakodnevnom životu.
Četvrti i zadnji ciklus edukacije planiran je za početak 2020. godine.

Garažna rasprodaja vol. 2

Udruga Zvono u ponedjeljak 2.12.2019. organizira rasprodaju nove dječje odjeće. Pozivamo sve zainteresirane da dođu vidjeti što se nudi! 🙂

Radionice izrade sove svjetiljke

15.11.2019. udrugu Zvono posjetili su profesorica Violeta Kardoš i Bojan Floriani iz Hrvatske zajednice tehničke kulture. Svojim su dolaskom uspjeli osvijetliti tmurno prijepodne i to izradom sova svjetiljki. Članovi udruge Zvono su marljivo radili te uz mentorstvo voditelja radionice Bojana i profesorice Violete izradili su izvrsne svjetiljke. Ovim se putem zahvaljujemo na odličnoj radionici, a što smo izradili, pogledajte na fotografijama.

Moja podrška 2

Udruga Zvono započela je s provedbom projekta pod nazivom ”Moja podrška 2” u vrijednosti 347.937,75 kuna, koji je odobren u sklopu poziva za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi/stručno komunikacijskog posrednika učenicima s teškoćama u razvoju za 2019./2020. školsku godinu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Garage sale

Udruga Zvono u petak i subotu 8. i 9.11.2019. organizira rasprodaju nove dječje odjeće. Pozivamo sve zainteresirane da dođu vidjeti što se nudi! 🙂

Hekleraj i vez

Članovi udruge Zvono iznimno su vrijedni i svaki dan se pripremaju za nadolazeće hladne dane. Kada kiša poremeti planove, Zvonaši uživaju u vezu, heklanju i druženju.