Održana edukacija “Uvod u menadžment volontera”

U ponedjeljak, 31. lipnja 2020. godine je održana edukacija o menadžmentu volontera koja je bila namijenjena organizacijama civilnog društva i javnim ustanovama koje u svoj rad uključuju volontere ili ih tek planiraju uključiti u svoj rad.

Na edukaciji su sudjelovali predstavnici udruga s područja gradova Belišće i Valpovo. Tijekom edukacije sudionici su se upoznali s procesom menadžmenta volontera te s koracima koji su im važni za uspješno uključivanje volontera u rad njihovih organizacija. Sudionici su zajednički izrađivali volonterske programe za svoje organizacije, upoznali se s osnovnim pojmovima u volonterstvu te su se upoznali s pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja. Kroz interaktivne aktivnosti sudionici su izrađivali opise volonterskih pozicija, oglase za volontere te se upoznali s načinima odabira te uključivanje i edukacije volontera. Kroz praktične primjere upoznali su se sa Zakonom o volonterstvu te sa svim obvezama organizatora volontiranja, a koje su važne za razvoj kvalitetnih volonterskih programa.

Edukacija je provedena u sklopu projekta „Puzzle Inclusive“ koji provodi udruga Zvono. Partneri na projektu su OŠ Belišće, OŠ Valpovo, OŠ Ladimirevci, Grad Belišće, Grad Valpovo i Centar za socijalnu skrb Valpovo. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.