Održana dvodnevna radionica „Strateško planiranje“

U okviru projekta SOS-NET koji je započeo u prosincu 2014. Godine organizirana je  dvodnevna radionica „Strateško planiranje“. Svrha radionice je jačanje kapaciteta OCD za vlastiti razvoj i stabilnost , a koje se bave pružanjem socijalnih usluga te podizanje kvalitete socijalnih usluga koje OCD pružaju korisnicima. Radionica je održana na dvije lokacije: Osijek  (8. i 9. prosinca 2015.) i Orahovica (16. i 17. prosinca 2015.). Na radionicama je sudjelovalo 30- ak sudionika iz OCD s područja pet slavonskih županija. Radionicu je vodila Sonja Vuković iz Udruge za kreativni razvoj SLAP iz osijeka, trenerica s bogatim dugogodišnjim iskustvom u području strateškog planiranja.

Tijekom dva dana sudionici radionica su učili metodologiju izrade strateškog plana kako bi stečena znanja mogli primijeniti u svojim organizacijama. U okviru radionica vježbali su na primjeru strateškog planiranja za novoosnovanu Mrežu pružatelja socijalnih usluga SOS-NET. Materijali izrađeni tijekom radionice poslužit će za izradu Strateškog plana Mreže SOS-NET koja treba biti gotova do kraja veljače 2016. Kada završava i provedba projekta SOS-NET.