Obilježen početak tjedna cjeloživotnog učenja

Podjelom Uvjerenja o osposobljenosti za poslove upravljanja projektnim ciklusom obilježen je početak tjedna cjeloživotnog učenja. Podjela uvjerenja izvršena je u ponedjeljak, 28. rujna 2015. u prostorijama POU Obris u Osijeku.

Uvjerenje je primilo 20 polaznika koji su od lipnja do rujna pohađali edukaciju kao predstavnici četrnaest organizacija civilnog društva koje se bave pružanjem socijalnih usluga na području pet slavonskih županija (Osječko-baranjske; Vukovarsko-srijemske; Brodsko-posavske; Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske). Edukacija je organizirana s ciljem jačanja kapaciteta OCD. Polaznici će stečena znanja iskoristiti za izradu i provedbu projekata za udruge koje su im omogućile stjecanje novog znanja. Edukacija je za polaznike bila besplatna, a provedena je u okviru projekta SOS-NET koji provodi Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ također u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije iz Osijeka i Udruženjem „Baranja“ iz Luga. Projekt je financiran sredstvima ESF, a ugovorna tijela su Ured Vlade RH za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.