NOVOSTI IZ LOKALNOG VOLONTERSKOG CENTRA ZVONO

Lokalni volonterski centar Zvono nastavlja s provedbom projekta „Puzzle“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Partneri u projektu su Grad Belišće, OŠ Belišće, OŠ Šećerana, Centar za socijalnu skrb Valpovo i Vatrogasna zajednica grada Belišća.
Tijekom ožujka i travnja nastavlja se aktivnost pomoći u učenju za učenike osnovnih škola s područja grada Belišća i Šećerane. Volonteri Lokalnog volonterskog centra redovito pružaju pomoć u učenju za gotovo 20 djece s područja Belišća, Valpova te s područja Šećerane. Učenicima se pruža podrška u učenju, pisanju zadaća te u pripremi za pismene i usmene ispite znanja. Volonteri su učenicima na raspolaganju za sva pitanja, a učenici iskazuju zadovoljstvo dosadašnjim radom. Pomoć u učenju nastavlja se i dalje, a svi zainteresirani učenici mogu se još uvijek uključiti u naše aktivnosti.
Osim pomoći u učenju, LVC nastavlja i s organizacijom drugih volonterskih aktivnosti u loklanoj zajednici pa tako se s programom inkluzivnog volontiranja uključuje u rad Socijalne samoposluge gdje redovito pomažu prilikom pakiranja paketa za korisnike.
U petak, 8. travnja održana je i volonterska akcija na poljoprivrednom gospodarstvu udruge Zvono – Citadela. U akciji su sudjelovali zaposlenici, članovi i volonteri udruge Zvono, a osim rada bilo je vremena i za druženje i razgovor. U radnoj akciji je sudjelovalo gotovo 20 sudionika koji su svojim radom doprinijeli razvoju Citadele.
Pozivamo sve one koji žele postati volonteri da se jave u Lokalni volonterski centar Zvono, ali i sve one koji već jesu volonteri da se još aktivnije uključe u naše akcije.
Tijekom travnja i svibnja LVC će se aktivno uključiti u akciju „Volim Belišće, ali čisto“ te u akciju „Hrvatska volontira“.