FESTIVAL ALTERNATIVNIH OBLIKA REHABILITACIJE „ZVONI ZVONO“

U svibnju 2009. udruga Zvono organizirala je prvi Festival alternativnih oblika rehabilitacije „ZVONI ZVONO“. Od tada ovo je postao već tradicionalni Festival koji je svake godine sve veći i sve
posjećeniji. Zvoni Zvono je manifestacija koja je usmjerena razvoju tolerancije, uvažavanja različitosti, ali i razvoju kreativnosti i inovativnosti kod djece i mladih. Djeca i mladi imaju prilike sudjelovati na različitim radionicama te na taj način poboljšati svoje kompetencije na različitim područjima.

Ciljevi manifestacije su:

• Promoviranje izvaninstitucionalnih oblika odgoja i obrazovanja
  • Razvoj alternativnih oblika rehabilitacije kroz inkluzivne i suradničke metode

Poseban naglasak stavlja se na sudjelovanje skupina djece u koje su integrirana djeca s teškoćama u razvoju, ali i skupine u koje će djeca s teškoćama tek biti integrirana kako bi se djeca već od rane dobi učila jednakosti te pružanju međusobne podrške. Na Festivalu za djecu i mlade organiziramo velik broj zanimljivih radionica kao što su dramska, glazbena, plesna, žonglerska, ali i druge zanimljive radionice tijekom koji se djeca i mladi susreću s novim i zanimljivim načinima učenja.

Na Festivalu sudjeluju djeca i mladi iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola s područja cijele Osječko – baranjske županije.